
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
25 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg pumpa (butternut)
- 1-2 gul lök
- 2 vitlöksklyfta
- 2 msk rapsolja
- 40 g färsk ingefära
- 2 dl torkade röda linser
- 1 grönsaksbuljong
- 8 dl vatten
- ½ tsk salt
- 0 kg svartpeppar efter smak
- 1 msk citronsaft
-
1 burk (200 g)
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 msk pumpafrön
- 2 msk cashewnötter
Dela recept
Instruktioner
- Skala och dela pumpan. Ta bort kärnorna och skär i mindre bitar.
- Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja i en stor kastrull i 3–4 minuter tills löken mjuknar.
- Tillsätt pumpa, linser, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter, tills pumpan och linserna är mjuka.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite extra vatten om den känns tjock.
- Rör i crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pumpafrön och cashewnötter i en torr stekpanna.
- Toppa soppan med nötterna och eventuellt lite färska örter före servering.
Till recepten
Dela recept