Fortsätt till innehållet
Ingefära, pumpa och linssoppa

Ingefära, pumpa och linssoppa

En mustig och värmande soppa med pumpa, röda linser och ingefära. Enkel att laga, full av smak och perfekt under hösten. Crème fraiche ger soppan en len och rund avslutning.

Ingefära, pumpa och linssoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg pumpa (butternut)
  • 1-2  gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 40 g färsk ingefära
  • 2 dl torkade röda linser
  • grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar efter smak
  • 1 msk citronsaft
  • 1 burk (200 g)
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk cashewnötter

Instruktioner

  1. Skala och dela pumpan. Ta bort kärnorna och skär i mindre bitar.
  2. Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja i en stor kastrull i 3–4 minuter tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt pumpa, linser, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter, tills pumpan och linserna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite extra vatten om den känns tjock.
  5. Rör i crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta pumpafrön och cashewnötter i en torr stekpanna.
  7. Toppa soppan med nötterna och eventuellt lite färska örter före servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.