Fortsätt till innehållet

Janssons frestelse

Janssons frestelse är ett givet inslag på julbordet. Bäst blir den faktiskt om man gör en några dagar innan så att den kan dra åt sig av alla smaker. Värm den med en skvätt grädde precis innan servering.

Janssons frestelse

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • 1 kg potatis (mjölig)
  • 250 g ansjovisfilé
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skala potatisen och skär den i fina strimlor eller strimla den i matberedare.
  3. Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den blir mjuk utan att den tar färg ca 10 minuter.
  4. Varva potatisstrimlor, lök och ansjovis i en smord, ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
  5. Häll på grädde och ansjovisspad efter smak.
  6. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar.
  7. Grädda i ugn ca 50–60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått en fin färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.