Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g blandfärs
- 1 dl ströbröd
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk kryddpeppar
-
0 kg
Valio Laktosfri smör till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5–10 minuter tills det blir en mjuk massa.
- Finhacka löken och stek i smör tills den blir mjuk. Låt svalna.
- Blanda färs, ägg, lök och kryddor. Tillsätt ströbrödsmassan och arbeta ihop till en jämn smet.
- Fukta händerna och rulla små julköttbullar.
- Stek på medelhög värme i smör tills köttbullarna får fin färg och är genomstekta.
Till recepten
Dela recept