Fortsätt till innehållet

Julköttbullar

Saftiga och smakrika julköttbullar med klassiska kryddor – perfekta till julbordet eller adventsmiddagen.

Julköttbullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5–10 minuter tills det blir en mjuk massa.
  2. Finhacka löken och stek i smör tills den blir mjuk. Låt svalna.
  3. Blanda färs, ägg, lök och kryddor. Tillsätt ströbrödsmassan och arbeta ihop till en jämn smet.
  4. Fukta händerna och rulla små julköttbullar.
  5. Stek på medelhög värme i smör tills köttbullarna får fin färg och är genomstekta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.