Kanel- & äppelbakelse

Kanel- & äppelbakelse

Kanel- & äppelbakelse

Vad är godare en lite kylig dag än en rykande het och kvargmumsig kanel- och äppelbakelse? Dofterna som sprider sig i köket är kort och gott magiska. Så fram med förklädet – och börja baka. Vi lovar att du inte kommer att ångra dig.

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

200 g
150 g
4 dl
Vetemjöl
½ tsk
Bakpulver
2 msk
Honung
2 msk
Farinsocker
2 tsk
Kanel
2 st
Syrliga äpplen
150 g
2 msk
Florsocker

Gör så här

  1. Deg

  2. Blanda kvargen och det rumsvarma smöret med en elvisp.
  3. Tillsätt en blandning av de torra ingredienserna. Blanda till en jämn deg.
  4. Forma degen till en tjock, rektangulär skiva. Klä in den i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  5. Kavla ut degen till en rektangulär skiva på ett mjölat bakbord.
  6. Fyllning

  7. Ringla hälften av honungen över skivan.
  8. Strö över hälften av sockret och kanelen.
  9. Tvätta äpplena. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i så tunna skivor som möjligt. Lägg ut skivorna i lodräta rader, delvis överlappande, på degen.
  10. Ringla resten av honungen över och strö över socker och kanel.
  11. Skär ut strimlor av degen i samma bredd som äppelskivorna. Rulla till snurror. Lägg snurrorna i pappers- eller aluminiumformar.
  12. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 15–20 minuter.
  13. Servering

  14. Servera avsvalnade med florsocker och vispad crème fraiche.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›