Fortsätt till innehållet
Kanel- & äppelbakelse

Kanel- & äppelbakelse

En riktigt instagramvänlig bakelse som är lika vacker att se på som den är god. Kanel och äpple är ju en klassisk kombination och dofterna som sprider sig i köket är kort och gott magiska.

Kanel- & äppelbakelse

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Deg

Bakelser

  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • äpplen, syrliga

Till servering


Instruktioner

Deg

  1. Vispa samman kvarg och smör med en elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned. Blanda till en jämn deg.
  3. Klä medplastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  4. Kavla ut degen till en rektangulär skiva på ett mjölat bakbord.

Bakelser

  1. Ringla hälften av honungen över degen.
  2. Strö över hälften av sockret och kanelen.
  3. Tvätta äpplena, dela dem och ta bort kärnhusen. Skär varje äppelhalva i så tunna skivor som möjligt. Håll ihop äpplet och lägg ut det i en rad, delvis överlappande, på degen. Upprepa med resten av äpplena så att du får fyra fina äppelrader.
  4. Ringla över resten av honungen och strö över socker och kanel.
  5. Skär degen i fyra rader längs med varje äpple. Rulla ihop till snurror som ser ut som äppelrosor. Lägg snurrorna i pappers- eller aluminiumformar.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 225 °C i ca 15–20 minuter.
  7. Låt svalna.

Servering

  1. Vispa crème fraichen lätt.
  2. Pudra över florsocker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.