Fortsätt till innehållet
Kantarellfyllda ravioli

Kantarellfyllda ravioli

Att göra egna pastaknyten är inte svårt, men kräver lite tid. De här är vegetariska och fyllda med grönsaker, kantareller och riven parmesan. När säsongen för kantareller är slut kan du t ex ta shiitake eller skogschampinjoner.

Kantarellfyllda ravioli

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pastaknyten

  • 5 dl durumvetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1½ dl vatten
  • 100 g kantareller
  • ½  zucchini
  • ½  aubergine
  • ½  gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 100 g riven parmesan
  • 0 kg salt och svartpeppar

Sås

  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad

Montering

  • 2 msk timjan, färsk
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 100 g riven parmesan
  • 1 tsk olivolja

Instruktioner

Pastaknyten

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt olja och vatten och knåda till en jämn deg. Ställ degen i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Rensa och tärna kantarellerna fint. Tärna zucchini och aubergin. Skala och tärna löken fint. Stek allt i olja på medelhög värme tills löken och grönsakerna mjuknat, ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen tunt. Använd ett glas med ca 6 cm i diameter för att ta ut runda degbitar.
  4. Lägg fyllning i mitten på varje rund degbit och strö över osten. Vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  5. Låt de fyllda pastahalvmånarna torka i ca 10 minuter. Gör under tiden såsen.

Sås

  1. Koka upp grädde med buljong och tillsätt sedan resterande grönsaker från fyllningen och timjan. Låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.

Montering

  1. Lägg knytena i kokande vatten, låt koka i ca 2-3 minuter tills de flyter upp till ytan.
  2. Ta upp med en hålslev och lägg på tallrikar.
  3. Ringa såsen över och toppa med rostade pinjenötter, timjan och ost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.