Fortsätt till innehållet

Kantarellsås

Kantarellsås är en av svamphöstens största delikatesser. I den här varianten får såsen en ny, spännande twist av muskotnöt. Den värmande och kryddiga smaken gör sig särskilt väl till kokt potatis.

Kantarellsås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 l färska kantareller
  • gul lök
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • ½ knippe färsk gräslök

Instruktioner

  1. Rengör och skär kantarellerna i flera bitar. Små kantareller kan användas hela. Skala och hacka den gula löken.
  2. Stek kantarellerna i en stekpanna tills all vätska från svampen har försvunnit.
  3. Tillsätt löken och smöret i pannan. Fräs i några minuter. Tillsätt mjölet och stek i ytterligare några minuter.
  4. Häll i grädden i pannan. Rör om och smaka av med salt, muskotnöt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på låg värme i 10 minuter.
  5. Hacka gräslöken och strö över såsen. Servera såsen med till exempel kokt potatis.

Tips!

  1. Du kan också använda samma recept för att göra såser gjorda på andra svampar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.