Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
10 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 l färska kantareller
- 1 gul lök
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ tsk malen muskotnöt
- ½ knippe färsk gräslök
Dela recept
Instruktioner
- Rengör och skär kantarellerna i flera bitar. Små kantareller kan användas hela. Skala och hacka den gula löken.
- Stek kantarellerna i en stekpanna tills all vätska från svampen har försvunnit.
- Tillsätt löken och smöret i pannan. Fräs i några minuter. Tillsätt mjölet och stek i ytterligare några minuter.
- Häll i grädden i pannan. Rör om och smaka av med salt, muskotnöt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på låg värme i 10 minuter.
- Hacka gräslöken och strö över såsen. Servera såsen med till exempel kokt potatis.
Tips!
- Du kan också använda samma recept för att göra såser gjorda på andra svampar.
Till recepten
Dela recept