Fortsätt till innehållet
Kryddig ungersk korvgryta
Foodservice

Kryddig ungersk korvgryta

En krämig och smakrik genväg till Ungern! Vår kryddiga korvgryta med kycklingkorv kombinerar mustiga toner av ajvar, chili och curry med len Crème Fraîche. Den är snabblagad, mättande och garanterat en familjefavorit. Perfekt när du vill ha en värmande middag som är klar på bara 10 minuters koktid! Servera med havreris eller ditt favorittillbehör.

Kryddig ungersk korvgryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1,43 l kycklingkorv, strimlad
  • 5 dl
    Valio Laktosfri Crème Fraiche
    Valio Laktosfri crème fraîche har en naturell, krämig, god och fyllig smak.  Den kan användas…
    Valio crème fraîche 2 kg laktosfri
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl chilisås
  • 1 dl ajvar
  • 3⅔  gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 20 g dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • 8 dl havreris
  • 0 kg salt och peppar

Instruktioner

  1. Bryn korv i en gryta med smör, curry och lök. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Red ev. av till önskad konsistens.
  3. Koka havreris enligt anvisning.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.