Fortsätt till innehållet
Kyckling Korma Indian Style

Kyckling Korma Indian Style

En lättlagad korma med kyckling passar lika bra till vardagsmiddag som till helgens middagsbjudning. Jordnötterna ger lite extra tuggmotstånd på toppen. Servera ris och gärna ett naanbröd till.

Kyckling Korma Indian Style

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g kycklingbröstfiléer
  • potatisar
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 tsk garam masala, kryddblandning
  • 1 tsk koriander, mald
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 4 dl passerade tomater (passata)
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • lime
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl jordnötter
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i stora bitar. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken och skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken i en stor kastrull med lite olja ca 5 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken, ingefäran och alla kryddor och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt kyckling, potatis, passerade tomater och grädde och sjud ca 20 minuter tills kycklingen och potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela limefrukten och pressa över saften från den ena halvan. Spara den andra halvan till servering.
  4. Toppa med färsk spenat och nötter. Dela limen som är kvar i klyftor och servera till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.