
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
35 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
4.67
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g kycklingbröstfiléer
- 4 potatisar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk färsk ingefära, finriven
- 2 tsk garam masala, kryddblandning
- 1 tsk koriander, mald
- 1 tsk gurkmeja, malen
- ½ tsk cayennepeppar
- 4 dl passerade tomater (passata)
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 lime
- 30 g babyspenat
- 1 dl jordnötter
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingen i stora bitar. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken och skala och finhacka vitlöken.
- Fräs löken i en stor kastrull med lite olja ca 5 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken, ingefäran och alla kryddor och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt kyckling, potatis, passerade tomater och grädde och sjud ca 20 minuter tills kycklingen och potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar.
- Dela limefrukten och pressa över saften från den ena halvan. Spara den andra halvan till servering.
- Toppa med färsk spenat och nötter. Dela limen som är kvar i klyftor och servera till.
Till recepten
Dela recept