Ingredienser

4 portioner

  •     Ingredienser gryta
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 25 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 4 dl Grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 st stor morot
  • 1 st palsternacka
  • 100 g blandsvamp
  •     salt och peppar
  •     maizena till ev redning
  •     Ingredienser rostad potatis
  • 1 kg potatis av fast typ
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk timjan, torkad
  •     salt och peppar

Kycklinggryta med svamp och rotfrukter

Beskrivning

Laktosfri kycklinggryta med svamp och rotfrukter, servera tillsammans med rostad potatis. 

Ingredienser

4 portioner

  •     Ingredienser gryta
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 25 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 4 dl Grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 st stor morot
  • 1 st palsternacka
  • 100 g blandsvamp
  •     salt och peppar
  •     maizena till ev redning
  •     Ingredienser rostad potatis
  • 1 kg potatis av fast typ
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk timjan, torkad
  •     salt och peppar

Gör så här:

Tillagning gryta

  1. Stek kycklingen i strimlor tillsammans med svampen. 
  2. Vänd i löken och rotfrukterna och fräs det hela ett tag till. 
  3. Häll på buljong och grädde, låt koka ihop.  
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Serveras med semitorkade lingon och timjanrostad potatis 

Tillagning potatis 

  1. Blanda potatis, rotfrukter, olja och kryddor. 
  2. Rosta i ugn 220° i 20-30 minuter. 

Till garnering 

1 dl lingon torkas i ugnen 65° i 2-3 timmar. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kycklinggryta med svamp och rotfrukter


Populära avdelningar