
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g kycklinglårfilé
- 100 g blandsvamp
-
25 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 stor morot
- 1 gul lök, skivad
- 1 palsternacka
- 4 dl grönsaksbuljong
-
2 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg maizena till eventuell redning
Rostade rotfrukter
- 1 kg potatis av fast typ
- 3 morötter
- 2 palsternacka
- 1 dl rapsolja
- 1 msk timjan, torkad
- 0 kg salt och svartpeppar
Semitorkade lingon
- 1 dl lingon, färska eller frysta
Dela recept
Instruktioner
- Stek kycklingen i strimlor tillsammans med svampen i smöret.
- Vänd i löken och rotfrukterna och fräs några minuter till.
- Häll på buljong och grädde och sjud på medelvärme ca 10-15 minuter tills kycklingen är färdig.
- Krydda med salt och peppar.
Rostade rotfrukter
- Blanda potatis, rotfrukter, olja och kryddor och lägg på en plåt. Krydda med salt och peppar.
- Rosta i ugn 220° i ca 30-40 minuter.
Semitorkade lingon
- Torka lingonen i 65°C i ca 2-3 timmar.
- Tips: Har du inte tid kan du råröra lingonen med lite socker.
Till recepten
Dela recept