Lussebullar med havredryck

Lussebullar med havredryck

Lussebullar med havredryck

Lussebullar med havredryck

En klassiker som har en given plats på fikabordet är lussebullen, saffransbullen, lussekatten eller vad än du vill kalla denna godbit. För att alla magar ska kunna njuta av adventsfikat har vi i detta recept uteslutit produkter med laktos och ersatt dessa med laktosfria produkter och havredryck. Baka och njut!

30 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser30 Portioner

150 g
5 dl
50 g
Jäst för söta degar
½ g
Saffran
2 st
Ägg (varav ett ägg till pensling)
1 ½ dl
Strösocker
½ tsk
Salt
16 ½ dl
Vetemjöl
Russin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i havredrycken - värm till fingervarmt.
  3. Häll en liten del av degspadet över jästen så den löses upp. Tillsätt resten!
  4. Rör ner ett av äggen, saffran, socker och salt.
  5. Tillsätt större delen av mjölet och arbeta fram en smidig deg för hand eller med hjälp av en bakmaskin.
  6. Låt degen jäsa i ca 60 minuter under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 225 C.
  8. Knåda ut degen på ett mjölat bakbord tills den är slät och blank.
  9. Forma lussebullarna och placera dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  10. Tryck i russin och låt lussebullarna jäsa till dubbel storlek (ca 20 min).
  11. Pensla på uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 C i ca 8 min.
  12. Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.
  13. Servera med fördel tillsammans med laktosfri mjölkdryck!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›