Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g makaroner
- 1 gul lök
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 500 g köttfärs
- 1 msk kyckling- eller köttfond, koncentrad
-
380 g
Valio Middagsmagi Pastasås Smakrik OstMiddagsmagi pastasås Smakrik ost har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den…
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Koka makaronerna i saltat vatten tills de är al dente, 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet.
- Skala och finhacka löken. Bryn löken i en stekpanna med smöret tills den är genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt färsen och fortsätt steka ca 10 minuter till. Krydda med salt och rejält med peppar.
- Värm upp 6 dl vatten i en kastrull med fonden. Vispa ner ostsåsen.
- Blanda makaronerna och köttfärsblandningen i en stor ugnsform. Häll ostsåsen över.
- Grädda i 175°C i ca 45 minuter eller tills gratängen har fått lite färg och färsen är genomstekt.
- Servera med ketchup och grönsallad.
Till recepten
Dela recept