Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

9 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser9 Portioner

150 g
2 st
Ägg
200 g
2 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Kanel, mald
2 tsk
Nejlikor, malda
2 tsk
Ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst.
  4. Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
  5. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
  6. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
  7. Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
  8. Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
  9. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
  10. Låt svalna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›