Valio Sverige
Kontakta oss
Foodservice
Kontakta oss
Foodservice
Valio Sverige
Produkter
Recept
Laktosintolerans
Hälsa och välmående
Hållbarhet
Om Valio
Sök
Sök
Produkter
Laktosfritt
Växtbaserat
Mjölk
Yoghurt
Kvarg
Smör
Grädde och Creme Fraiche
Recept
Frukost och mellanmål
Lunch och middag
Efterrätt
Bakning
Smoothies
Julmat
Påskmat
Sommarmat
Laktosfritt
Vegetariskt
Laktosintolerans
Symptom och behandling
Hur ställs diagnosen laktosintolerans?
Laktos i mat
Laktosfria produkter
Frågor och svar
Mjölkproteinallergi
Valios forskning kring laktosintolerans
Hälsa och välmående
Hälsosam livsstil
Näringsbehov genom livet
Kosthållning och dieter
Maghälsa
Näringslära
Hållbarhet
Koldioxidneutral mjölk 2035
Kolbindande jordbruk
Omsorg om djuren
Omsorg om naturen
Omsorg om människan
Magrapporten 2019
Om Valio
Forskning och framtid
Historia
Pressreleaser
Artiklar
Kontakta oss
Våra anställda och värderingar
Integritetspolicy
Sök
Sök
Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka
Information
Ingredienser
Gör så här
9
Portioner
1
h
0
0 ratings
Ingredienser
9 Portioner
150
g
Valio Laktosfri smör
2
st
Ägg
200
g
Valio laktosfri kvarg vanilj
2
dl
Vetemjöl
2
tsk
Bakpulver
2
tsk
Kanel, mald
2
tsk
Nejlikor, malda
2
tsk
Ingefära
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
Låt svalna.
Skriv ut
Dela
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Från Valio
Valio Laktosfri smör 200 g
Valio laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.
Till alla recept