Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

9 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser9 Portioner

150 g
2 st
Ägg
200 g
2 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Kanel, mald
2 tsk
Nejlikor, malda
2 tsk
Ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst.
  4. Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
  5. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
  6. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
  7. Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
  8. Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
  9. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
  10. Låt svalna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.