Fortsätt till innehållet
Pizza bianco med kronärtskocka

Pizza bianco med kronärtskocka

Pizza bianco med kronärtskocka, vitlök och salvia – enkel att göra, svår att motstå.

Pizza bianco med kronärtskocka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk (200 g)
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 250 g riven ost
  • 3-4 vitlöksklyfta
  • 100 g kronärtskockor i burk
  • 1 citron, rivet skal
  • 5 blad salvia (torkad)
  • 0 kg salt (efter smak)

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Blanda i övriga ingredienser och knåda degen tills den är elastisk.
  2. Låt degen jäsa 30-45 minuter i rumsremperatur.
  3. Kavla ut två runda pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Bred crème fraiche och riven ost på bottnarna.
  5. Skiva vitlöken och låt kronärtskockorna rinna av. Bred ut på pizzorna. Krydda med rivet citronskal och en nypa salt. Strö slutligen färska salviablad ovanpå.
  6. Grädda en plåt i taget på ugnens nedre del i 225 grader i cirka 15 minuter.
  7. Servera som den är eller med en fräsch sallad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.