
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- ½ tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 3 msk olivolja
-
1 burk (200 g)
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 250 g riven ost
- 3-4 vitlöksklyfta
- 100 g kronärtskockor i burk
- 1 citron, rivet skal
- 5 blad salvia (torkad)
- 0 kg salt (efter smak)
Dela recept
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten. Blanda i övriga ingredienser och knåda degen tills den är elastisk.
- Låt degen jäsa 30-45 minuter i rumsremperatur.
- Kavla ut två runda pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar klädda med bakplåtspapper.
- Bred crème fraiche och riven ost på bottnarna.
- Skiva vitlöken och låt kronärtskockorna rinna av. Bred ut på pizzorna. Krydda med rivet citronskal och en nypa salt. Strö slutligen färska salviablad ovanpå.
- Grädda en plåt i taget på ugnens nedre del i 225 grader i cirka 15 minuter.
- Servera som den är eller med en fräsch sallad.
Till recepten
Dela recept