Fortsätt till innehållet

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg pumpa (butternut)
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 dl cashewnötter
  • röd chili
  • 1 burk (200 g)
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 180 g salladsost

Instruktioner

  1. Halvera och skala pumpan. Ta bort kärnorna och skär i skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Smält smöret något och ringla över. Rosta i ugnen på 225 °C i cirka 20 minuter, eller tills pumpan fått fin färg.
  3. Riv grönkålen i en skål och tillsätt olivolja och lite salt. Massera kålen lätt med händerna. Bred ut på plåt och rosta i ugnen med pumpan i 5 minuter – tills chipsen är krispiga.
  4. Rosta cashewnötterna i en torr, het stekpanna. Skiva chilin tunt.
  5. Blanda crème fraichen och salladsosten i en skål till en krämig sås.
  6. Lägg upp pumpa och grönkål på ett fat. Toppa med salladsostsåsen, rostade nötter och chili.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.