Saffranskladdkaka med apelsingrädde

Saffranskladdkaka med apelsingrädde

Saffranskladdkaka med apelsingrädde

Saffranskladdkaka med apelsingrädde

Saffranskladdkakan är en riktig klassiker anpassad till julen. Den vita choklad ger saffranskakan en härlig kladdighet och sötma. Kakan passar lika bra till adventsfikat som på julafton.

10 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Saffranskakan

100 g
½ g
Saffran
165 g
Vit choklad
3 st
Ägg
1 dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl

Till formen

10 g
½ dl
Ströbröd

Apelsingrädde

3 dl
1 st
Apelsin
2 msk
Florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 C. Smörj och bröa en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg smör och saffran i en kastrull och smält sedan smöret.
  3. Hacka 125 g vit choklad och lägg ner det smöret. Rör tills chokladen smält.
  4. Knäck ner äggen i en bunke och vispa ihop med sockret. Vispa ner saffranssmöret i äggvispet och rör sedan ner mjölet.
  5. Häll ner smeten i formen.
  6. Hacka den resterande vita chokladen (40 g) och strö över smeten och ugnsbaka kakan ca 12 minuter tills den är bakad på sidorna men fortfarande mjuk i mitten.
  7. Lättvispa grädden.
  8. Finriv ner det yttersta skalet av apelsinen i och sikta ner florsockret. Vänd försiktigt ner florsockret och apelsinen.
  9. Servera kladdkakan med en klick apelsingrädde och ett glas laktosfri mjölk.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.