Fortsätt till innehållet

Tortillaburgare

Hamburgare på tortillabröd - en helt genial kombination! Servera med ketchup eller varför inte en guacamole, och t ex potatisklyftor. Supersmaskigt.

Tortillaburgare

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 0 kg
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 paket dippmix, t ex holiday eller ranch
  • tomater
  • rödlök
  • 400 g köttfärs
  • 150 g riven ost, gärna Tex Mex
  • tortillabröd
  • 25 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 50 g grönsallad
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg ketchup

Instruktioner

  1. Blanda crème fraiche och dippmix och ställ kallt.
  2. Skär tomaten i skivor. Skala och skiva rödlöken.
  3. Blanda köttfärsen med osten. Salta och peppra. Tryck ut färsen på ytan av fyra tortillas med fuktade händer.
  4. Stek tortillan en i taget i en stekpanna med lite smör. Tryck till tortillan med handen eller en stekspade så att färsen blir välstekt. Stek i några minuter. Vänd, sänk värmen och stek en stund tills tortillan får lite färg. Upprepa med alla tortillas.
  5. Fyll de färdiga tortillorna med sallad, tomat och rödlök. Ringla över dipp-såsen och ketchup för sås. Vik ihop.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.