Fortsätt till innehållet
Tzatziki med oliver

Tzatziki med oliver

Som en tzatsiki fast med extra smak av oliver! Denna variant är dessutom laktosfri. Gott till den grekiska salladen och till sommarens alla grillfester men också som dipp eller fyllning till bakad potatis.

Tzatziki med oliver

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½  gurka, riven
  • 2 dl
    Valio Laktosfri grekisk yoghurt naturell 0,4%
    Krämig och len laktosfri grekisk yoghurt med låg fetthalt, goda bakterier och rik på protein.…
    Valio Laktosfri grekisk yoghurt naturell 0,4%
  • vitlöksklyfta, finhackad
  • urkärnade kalamataoliver, hackade
  • 0 kg citronjuice
  • 0 kg olivolja
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg myntablad, färska

Instruktioner

  1. Krama ut överflödig vätska från den rivna gurkan och blanda med grekisk yoghurt i en skål.
  2. Rör ner vitlök och oliver och smaka av med citronjuice, olja, salt och peppar. Garnera med myntablad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.