Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Lättlagad fiskrätt med mustig tomat- och räksås. Välj själv om du vill laga rätten med torsk, lax eller kolja. Potatis, kokt eller mos, blir gott till.

Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 600 g fiskfiléer utan skinn t ex torsk, lax, kolja
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk fisk- eller kycklingfond, flytande
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl

Till servering

  • 180 g räkor, gärna MSC-certifierade, tinade
  • 0 kg dill och citronklyftor
  • 0 kg potatis eller potatismos

Instruktioner

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar och lägg i en ugnsform. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda vitlöken med krossade tomater, fond, basilika och grädde och häll över fisken. Tillaga i nedre/mittersta delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
  2. Toppa med räkor och dill och servera med citronklyftor samt t.ex. kokt potatis eller potatismos.
  3. TIPS: Smaksätt gärna tomatsåsen med ett paket saffran och lite chilipeppar för extra smak.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.