
Förberedelsetid
Aktiv
5 min
Passiv
20 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 600 g fiskfiléer utan skinn t ex torsk, lax, kolja
- ¼ tsk salt
- ½ tsk citronpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g krossade tomater
- 2 msk fisk- eller kycklingfond, flytande
- 1 tsk basilika, torkad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Till servering
- 180 g räkor, gärna MSC-certifierade, tinade
- 0 kg dill och citronklyftor
- 0 kg potatis eller potatismos
Dela recept
Instruktioner
- Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar och lägg i en ugnsform. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda vitlöken med krossade tomater, fond, basilika och grädde och häll över fisken. Tillaga i nedre/mittersta delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
- Toppa med räkor och dill och servera med citronklyftor samt t.ex. kokt potatis eller potatismos.
- TIPS: Smaksätt gärna tomatsåsen med ett paket saffran och lite chilipeppar för extra smak.
Till recepten
Dela recept