Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kycklingfilé
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  •     Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 st röd paprika i strimlor
  • 1 st purjolök, tunt skivad
  • 1 dl mango-chutney
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1⁄2 tsk spiskummin
  • 2 tsk sriracha (kan uteslutas) – en stark chilisås du hittar i välsorterade eller asiatiska matbutiker

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kycklingfilé
  •     Valio Eila® laktosfritt smör (till stekning)
  •     Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 st röd paprika i strimlor
  • 1 st purjolök, tunt skivad
  • 1 dl mango-chutney
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1⁄2 tsk spiskummin
  • 2 tsk sriracha (kan uteslutas) – en stark chilisås du hittar i välsorterade eller asiatiska matbutiker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i smör i en panna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Sänk värmen och fräs paprika och purjolök i smör i en panna så att de mjuknar. Lägg i mango-chutney, vispgrädde, spiskummin och sriracha (kan uteslutas) i stekpannan och hetta upp.
  3. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen. Stek ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt (72 grader) och köttsaften klar. Smaka av sältan.
  4. Servera med ris, couscous eller andra matgryn. Rivna morötter med citronsaft, russin, färsk koriander och lite rapsolja är gott till.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Ugnsbakad kyckling med mango chutney


Populära avdelningar