Fortsätt till innehållet
Ugnslax á la Puttanesca

Ugnslax á la Puttanesca

En klassisk napoletansk pastasås med oliver, kapris och sardeller ger smak åt den här lättlagade laxrätten. Pasta, gnocchi eller kokt potatis är gott till, och ett bröd att slurpa upp den goda såsen med. VIll du har mer hetta kan du smaka av med lite chilipepparflakes.

Ugnslax á la Puttanesca

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 700 g laxfilé
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök
    Valio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök 23% 200 g
  • 80 g sardellfiléer
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 0 kg salt och svartpeppar

Servering

  • salladslökar, strimlade
  • ½ dl kapris eller bärkapris
  • 0 kg bröd och pasta, gnocchi eller potatis

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda tomater och färskost i en bunke. Hacka sardellerna och oliverna fint och blanda ner. Krydda med salt och peppar och häll blandningen över fisken.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är färdig.
  5. Toppa med salladslök och kapris.
  6. Servera med bröd och pasta, gnocchi eller potatis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.