Vegansk midsommartårta

Vegansk midsommartårta

Vegansk midsommartårta

Här är recept på en ljuvligt god, superenkel och helt växtbaserad jordgubbstårta. Passar för alla sommarens tillfällen!

12 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Lime- och basilikasocker

½ dl
Strösocker
1 st
Lime
15 st
Basilikablad

Midsommartårta

500 g
Jordgubbar, färska
3 st
Veganska tårtbottnar, se recept nedan eller köp färdiga
520 g
5 dl
1 st
Lime
2 msk
Vaniljsocker

Tårtbottnar

9 dl
Vetemjöl
1 msk
Bakpulver
7 dl
Strösocker
1 st
Citron
6 dl
Vatten
2 dl
Rapsolja
2 krm
Salt
50 g
Veganskt margarin
1 ½ dl
Ströbröd

Gör så här

  1. Lime- och basilikasocker

  2. Lägg strösocker i en skål. Finriv ner det yttersta skalet från limen. Finhacka och blanda ner basilikan.
  3. Låt sockret stå i minst 15 minuter.
  4. Midsommartårta

  5. Dela jordgubbarna i önskad storlek.
  6. Lägg en tårtbotten på ett serveringsfat. Sprid ut hälften av Dreamy lemonkrämen. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut resten av krämen. Lägg på den tredje tårtbotten.
  7. Häll ner Oddlygood Easy Whipping i en bunke. Finriv ner det yttersta skalet från limen i grädden och tillsätt vaniljsockret. Vispa sedan tills grädden är fast och luftig.
  8. Lägg grädden på tårtan och bred ut över hela tårtan.
  9. Avsluta med att toppa med de goda jordgubbarna.
  10. Tårtbottnar

  11. Sätt ugnen på 175 C.
  12. Fodra 3 springformar (ca 22 cm) med löstagbar kant med veganskt margarin och ströbröd.
  13. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och en liten nypa salt i en bunke.
  14. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk saft.
  15. Värm vattnet till ca 50 C. Tillsätt skalet och saften från citronen, det varma vattnet och oljan.
  16. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 35 tills de inte är kladdiga i mitten. Låt tårtbottnarna svalna helt.
  17. Skär sedan av topparna så att du får 3 jämna och fina bottnar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.