Fortsätt till innehållet
Vegansk saffranskladdkaka med vaniljgrädde

Vegansk saffranskladdkaka med vaniljgrädde

En perfekt kladdig saffranskladdkaka blir alltid succé. Den här är dessutom både lättlagad och helt växtbaserad. Ni vet väl att hallon är gott ihop med saffran så servera gärna lite bär till.

Vegansk saffranskladdkaka med vaniljgrädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g mjölkfri vit choklad
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • ½ g saffran
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka chokladen. Smält margarinet i en kastrull och blanda ner saffran och choklad. Häll allt i en mellanstor bunke.
  3. Vispa ner havregrädde, farinsocker och strösocker. Sikta ned mjöl och vaniljsocker. Blanda försiktigt och långsamt runt med en ballongvisp.
  4. Häll smeten i en springform (ca 24 cm Ø) med bakplåtspapper och grädda i ca 20-25 minuter tills kakan blivit lite fast i kanterna. Låt svalna i kylen, gärna över natten.
  5. Vispa havregrädden lätt med florsocker och vaniljsocker.
  6. Servera kakan med vaniljgrädde och njut!

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.