Vegansk saffranskladdkaka med twist

Vegansk saffranskladdkaka med twist

Vegansk saffranskladdkaka med twist

Vegansk saffranskladdkaka med twist

En perfekt kladdig saffranskladdkaka blir alltid succé. Den är dessutom helt växtbaserad. Som extra twist, tillsätt lite florsocker och vaniljsocker i den växtbaserade grädden.

8 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

200 g
Mjölkfritt margarin
1 ½ dl
Strösocker
1 ½ dl
Farinsocker
2 dl
2 tsk
Vaniljsocker
3 ½ dl
Vetemjöl
100 g
Mjölkfri vit choklad
½ g
Saffran

Till servering

2 ½ dl
1 msk
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
2 dl
Hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner saffran och vit choklad. Häll ner i en mellanstor bunke.
  3. Tillsätt Valio Oddlygood® Easy Cooking, farinsocker och strösocker. Rör runt. Sikta därefter i vetemjöl och vaniljsocker. Blanda försiktigt och långsamt runt med en ballongvisp.
  4. Häll ner smeten i en 24 cm springform med bakplåtspapper i och ställ in ugnen i cirka 20-25 minuter. Eller tills kakan blivit lite fast i kanterna. Låt kakan svalna i kylen över natten.
  5. Vispa Valio Oddlygood® Easy Whipping till mjuka toppar och tillsätt florsocker och vaniljsocker.
  6. Toppa kladdkakan med Oddlygoods lättvispade växtbaserade grädde och njut!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.