Vegansk saffranskladdkaka

Vegansk saffranskladdkaka

Vegansk saffranskladdkaka

Vegansk saffranskladdkaka

8 Portioner
45 min
11 rating

Ingredienser8 Portioner

125 g
Mjölkfritt margarin
½ g
Saffran
3 dl
Strösocker
2 ¾ dl
Vetemjöl
2 tsk
Vaniljsocker
1 dl
½ tsk
Salt
50 g
Mjölkfri vit choklad

Att toppa med

2 ½ dl
1 dl
Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
  3. Häll i saffranet, rör runt och låt stå ett par minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
  5. Klä en form, ungefär 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och bred ut smeten.
  6. Hacka den vita chokladen och strö över smeten.
  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25 minuter.
  8. Låt kakan svalna något.
  9. Vispa Easy Whipping till önskad konsistens.
  10. Servera kakan ljummen med en klicka vispad Easy Whipping och lingon.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.