Fortsätt till innehållet

Vegansk semla

Helt veganska, superfluffiga och väldigt goda semlor! Med havredryck i bullarna och Easy Whipping som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Precis lika gott vid alla tillfällen.

Vegansk semla

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bullar

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 25 g jäst
  • 1 krm salt
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma, mald
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • ½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker

Instruktioner

Bullar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Häll i havredrycken och värm vätskan tills den blir fingervarm.
  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan så att jästen löser upp sig.
  4. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt vetemjöl.
  5. Knåda degen i 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter om du gör det för hand.
  6. Tillsätt lite mer mjöl om degen känns för kladdig och låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  7. Dela upp degen i 12 lika stora delar och knåda och rulla dem till bollar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt degbollarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
  8. Grädda bullarna i 10 minuter och ta ut dem därefter för att låta svalna helt.

Fyllning

  1. Riv mandelmassan och blanda tillsammans med havredrycken i en matberedare eller för hand med en gaffel.

Semlor

  1. Skär av toppen på alla bullar och gröp ut en liten grop ur botten.
  2. Klicka i mandelmassan i urgröpningarna.
  3. Vispa Easy Whipping och tillsätt florsocker samt vaniljsocker.
  4. Klicka på grädden på varje bulle.
  5. Lägg på locken på toppen av grädden och pudra över florsocker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.