Vegansk semla

Vegansk semla

Vegansk semla

Helt veganska, superfluffiga och väldigt goda semlor! Med havredryck i bullarna och Easy Whipping som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Precis lika gott vid alla tillfällen.

12 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Bullar

75 g
Mjölkfritt margarin
2 ½ dl
25 g
Jäst
1 krm
Salt
¾ dl
Strösocker
2 tsk
Kardemumma, mald
7 dl
Vetemjöl

Fyllning

200 g
Mandelmassa
½ dl
2 ½ dl
1 tsk
Vaniljsocker
2 msk
Florsocker

Gör så här

  1. Bullar

  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Häll i havredrycken och värm vätskan tills den blir fingervarm.
  4. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan så att jästen löser upp sig.
  5. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt vetemjöl.
  6. Knåda degen i 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter om du gör det för hand.
  7. Tillsätt lite mer mjöl om degen känns för kladdig och låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
  8. Dela upp degen i 12 lika stora delar och knåda och rulla dem till bollar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och låt degbollarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
  9. Grädda bullarna i 10 minuter och ta ut dem därefter för att låta svalna helt.
  10. Fyllning

  11. Riv mandelmassan och blanda tillsammans med havredrycken i en matberedare eller för hand med en gaffel.
  12. Semlor

  13. Skär av toppen på alla bullar och gröp ut en liten grop ur botten.
  14. Klicka i mandelmassan i urgröpningarna.
  15. Vispa Easy Whipping och tillsätt florsocker samt vaniljsocker.
  16. Klicka på grädden på varje bulle.
  17. Lägg på locken på toppen av grädden och pudra över florsocker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.