Fortsätt till innehållet
Veganska blåbärsmuffins

Veganska blåbärsmuffins

Enkelt, snabba och underbart goda är de här muffinsarna med blåbär, perfekt att baka om du får oväntat besök. Närblåbärssäsongen är slut går det lika bra att använda frysta bär.

Veganska blåbärsmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 burk oddlygood® Dream Fraiche
  • 1½ dl rapsolja
  • ½ dl äppelmos
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 3 dl blåbär
  • 1 msk vetemjöl

Instruktioner

  1. Blanda dream fraiche, olja, äppelmos, socker, vaniljsocker och vinäger i en skål.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vispa ned.
  3. Strö 1 msk mjöl över blåbären och rör om. Tillsätt blåbären i smeten och rör försiktigt så att det blandas.
  4. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter eller tills muffinsen är klara.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.