Veganska blåbärsmuffins

Veganska blåbärsmuffins

Veganska blåbärsmuffins

Veganska blåbärsmuffins

Enkelt, snabbt och underbart gott. Dessa blåbärsmuffins är perfekta att baka när du är mitt i sommarlovet eller får oväntade gäster till sommarstugan. Om det inte är under blåbärssäsongen går det lika bra att använda frysta bär i muffinsen.

12 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

1 burk
1 ½ dl
Rapsolja
½ dl
Äppelmos
2 dl
Socker
1 msk
Äppelcidervinäger
4 ½ dl
Vetemjöl
1 ½ tsk
Bikarbonat
1 nypa
Salt
3 dl
Blåbär
1 msk
Vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda Dream Fraiche, rapsolja, äppelmos, socker, vaniljsocker och äppelcidervinäger i en skål.
  2. Tillsätt det blandade vetemjölet, bakpulver och salt. Vispa.
  3. Strö 1 msk vetemjöl över blåbären och rör om. Tillsätt blåbären i smeten och rör försiktigt så att det blandas.
  4. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 min eller tills muffinsen är klara.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.