Fortsätt till innehållet
Veganska kanelbullar

Veganska kanelbullar

Finns det något mer klassiskt fikabröd än kanelbullar? Doften som sprider sig när bullarna är i ugnen är svårslagen. Här är vårt bästa recept på veganska kanelbullar. Serveras med fördel tillsammans med ett glas iskall havredryck.

Veganska kanelbullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Degen

  • 50 g jäst, gärna för söta degar
  • 150 g margarin, mjölkfritt
  • 5 dl oddlygood® Barista havredryck glutenfri
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl vit sirap för bakning
  • 2 tsk kardemumma, mortlad eller malen
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1 dl pärlsocker

Fyllning

  • 2 msk kanel, malen
  • 200 g margarin, mjölkfritt
  • 1½ dl strösocker

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull, häll på havredrycken och låt det bli fingervarmt ca 37°C.
  3. Häll vätskan över jästen och tillsätt salt, sirap och kardemumma. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter.
  4. Låt degen jäsa under en bakduk på ett dragfritt ställe, ca 30 minuter.
  5. Kavla ut till en rektangel.
  6. Blanda samman kanel, margarin och socker. Bred blandningen på degen.
  7. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär i bitar.
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och täck över med en kökshandduk, låt jäsa i en timme.
  9. Pensla med havregrädde och strö över pärlsocker.
  10. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225ºC.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.