Veganska kanelbullar

Veganska kanelbullar

Veganska kanelbullar

Finns det något mer klassiskt fikabröd än kanelbullar? Doften som sprider sig när bullarna är i ugnen är svårslagen. Här är vårt bästa recept på veganska kanelbullar. Serveras med fördel tillsammans med ett glas iskall havredryck.

20 Portioner
2 h
22 ratings

Ingredienser20 Portioner

Degen

50 g
Jäst för söta degar
5 dl
150 g
Mjölkfritt margarin
½ tsk
Salt
1 ½ dl
Vit sirap för bakning
2 tsk
Kardemumma
1 ½ dl
Vetemjöl
1 dl
1 dl
Pärlsocker

Fyllning

2 msk
Kanel, mald
1 ½ dl
Strösocker
200 g
Mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula sönder jästen i en bunke.
  3. Smält margarinet och häll i havredrycken, låt det bli fingervarmt.
  4. Rör ut jästen i vätskan. och tillsätt saltet, sirapen samt kardemumman. Rör om och tillsätt sedan mjölet.
  5. Knåda ihop till en smidig deg och kavla ut den till en rektangel.
  6. Mixa ihop kanelen, margarinet och sockret. Bre blandningen på degen.
  7. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar.
  8. Lägg bullarna på en plåt och täck över med en kökshandduk, låt stå i en timme.
  9. Pensla med Easy Cooking och strö över pärlsocker.
  10. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º
  11. Servera direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.