Fortsätt till innehållet
Vegetarisk gubbröra

Vegetarisk gubbröra

Gubbröra är en klassiker som passar lika bra på knäckebröd som till potatis. Den här varianten är vegetarisk med inlagd aubergine, istället för ansjovis.

Vegetarisk gubbröra

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • kryddpepparkorn
  • lagerblad
  • potatis, kokt och kall
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Instruktioner

  1. Skala auberginen och skär den i tärningar. Lägg bitarna i en bunke.
  2. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar och lagerblad. Slå lagen över auberginen och låt stå i kyl över natten.
  3. Tärna potatisen.
  4. Sila bort lagen och kryddorna från auberginebitarna.
  5. Blanda auberginen, potatis, kapris, gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  6. Servera gubbröran på knäckebröd eller tillsammans med potatis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.