
Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 gula lökar
- ½ dl kapris
- ½ tsk kryddpeppar, malen
-
5 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 kg potatis
-
5 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 krm kryddnejlikor, malda
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ½ dl ströbröd
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C
- Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i hälften av smöret utan att den får färg.
- Hacka kaprisen och rör ner i löken. Krydda med kryddpeppar och låt steka någon minut.
- Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med löken och lökblandningen i en ugnssäker form.
- Blanda matgrädde och mjölk med resten av kryddorna och häll över. Strö över ströbrödet och klicka på smöret.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter eller till önskad färg.
Till recepten
Dela recept