Fortsätt till innehållet
Vegetarisk nachotallrik

Vegetarisk nachotallrik

Gör denna goda tacomiddag som passar både till vardag och fest. Går att laga i micron för supersnabb tillagning, eller i ugn och toppa med crème fraiche, picklad lök, avokado och koriander. En skvätt lime blir fint till den som vill ha mer syra.

Vegetarisk nachotallrik

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl vegofärs
  • 180 g nachos
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk picklad rödlök
  • avokado, skivad
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg olja eller margarin till stekning

Instruktioner

  1. Lägg nachos på en tallrik i en ugnsfast form om du inte har någon microvågsugn.
  2. Stek vegofärsen i lite olja eller smör ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg färsen på chipsen och strö över ost.
  4. Gratinera i micron i ca 30 sekunder eller i ugnen, 225° grill i ca 7 minuter.
  5. Toppa med picklad lök, skivad avokado, korianderblad, limeklyftor och några klickar crème fraiche.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.