Rudolfs chokladrutor

Rudolfs chokladrutor

Rudolfs chokladrutor

Rudolfs chokladrutor är en luftig och saftig kaka. Rutorna glaseras med en underbar glasyr med smak av kanel, kardemumma och kakao. Passar lika bra till adventsfikat som på självaste julbordet.

30 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser30 Portioner

Kaka

5 st
Ägg
5 dl
Socker
7 dl
Vetemjöl
1 ½ dl
Kakaopulver
300 g
2 dl
1 dl
Starkt kaffe

Glasyr

150 g
1 dl
2 msk
Kakaopulver
1 msk
Kanel
1 tsk
Kardemumma, malen
6 dl
Florsocker

Dekoration

30 st
Salta kringlor
30 st
M&Ms
2 dl
Chokladsås
60 st
Godisögon

Gör så här

  1. Kaka

  2. Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret.
  4. Blanda ihop med resterande ingredienser.
  5. Bred ut smeten i en ugnsfast form. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
  6. Glasyr

  7. Mät upp ingredienserna i en kastrull.
  8. Rör under omrörning tills smöret har smält och blandningen är jämn och har en stretchig textur.
  9. Låt svalna.
  10. Häll glasyren över kakan, börja i mitten. Sprid vid behov ut med en kniv.
  11. Dekorera kakan direkt och låt svalna i kylskåp innan du servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.