Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 , ca 400 g st humrar
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 gul lök
- 1 morot
- ½ fänkål
- 2 msk tomatpuré
- 1½ dl torrt vitt vin
- 8 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 1 krm cayennepeppar
- 0 kg salt och peppar
- 0 kg färsk persilja till servering
Dela recept
Instruktioner
- Koka humrarna om de är råa. Plocka loss köttet ur klor och stjärt, hacka det grovt och ställ kallt till servering. Spara alla skal.
- Bryt hummerskalen i mindre bitar. Smält smöret i en stor kastrull och fräs skalen kraftigt tills de får färg och doftar mycket.
- Hacka lök, morot och fänkål fint. Tillsätt grönsakerna till skalen och fräs ytterligare några minuter tills allt mjuknat.
- Rör ner tomatpurén och låt fräsa i någon minut. Häll på vinet och låt koka ner tills ungefär hälften återstår.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan sjuda i ca 20 minuter så att all smak dras ur skalen.
- Sila bort skal och fasta delar. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och mixa soppan slät om du vill ha extra len konsistens.
- Tillsätt grädden och värm försiktigt. Smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar.
- Fördela soppan i varma skålar. Lägg i hummerköttet och toppa med finhackade örter.
Till recepten
Dela recept