Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g blandfärs
- 1 dl ströbröd
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter.
- Riv eller finhacka löken.
- Rör ner ägg, lök, salt och peppar i ströbrödssmeten.
- Tillsätt färsen och blanda tills du får en jämn smet.
- Rulla köttbullar med lätt fuktade händer och lägg på plåten.
- Ringla lite olja eller klicka ut några små bitar smör runtom.
- Grädda köttbullarna i mitten av ugnen i 12–15 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.
Till recepten
Dela recept