Fortsätt till innehållet

Köttbullar i ugn

Saftiga och smakrika köttbullar som tillagas i ugn – enkla att göra, jämnt tillagade och utan stekos.

Köttbullar i ugn

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter.
  3. Riv eller finhacka löken.
  4. Rör ner ägg, lök, salt och peppar i ströbrödssmeten.
  5. Tillsätt färsen och blanda tills du får en jämn smet.
  6. Rulla köttbullar med lätt fuktade händer och lägg på plåten.
  7. Ringla lite olja eller klicka ut några små bitar smör runtom.
  8. Grädda köttbullarna i mitten av ugnen i 12–15 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.