Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g räkor med skal
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 gul lök
- 1 fänkål
- 1 rotselleri
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl torrt vitt vin
- 7 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 1 krm cayennepeppar
- 0 kg färsk persilja till servering
- 0 kg salt och peppar
Dela recept
Instruktioner
- Skala räkorna (spara några att toppa med). Lägg räkköttet i en skål, täck över och ställ kallt. Lägg räkskalen åt sidan.
- Smält lite av smöret i en kastrull. Lägg i räkskalen och fräs dem lätt i några minuter. Häll på 3 dl vatten och låt sjuda i ca 10 minuter. Sila bort skalen och spara spadet.
- Hacka löken och fänkålen fint. Skala rotsellerin och skär den i små tärningar så att den kokar jämnt.
- Smält resten av smöret i en större kastrull. Fräs den hackade löken, fänkålen och den tärnade rotsellerin på medelvärme tills grönsakerna mjuknar utan att ta färg.
- Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt koka ner tills ungefär hälften återstår.
- Tillsätt räkskalsspadet, resterande vatten och buljongtärningarna. Låt soppan sjuda i ca 15 minuter tills grönsakerna är helt mjuka.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender. Häll i grädden och värm försiktigt. Smaka av med cayennepeppar, svartpeppar och eventuellt lite salt.
- Häll upp soppan i skålar. Toppa med räkor och strö över finhackad persilja.
Till recepten
Dela recept