Fortsätt till innehållet
Pastagratäng med tonfisk

Pastagratäng med tonfisk

Pastagratäng är vardagsmat när den är som bäst. Inte mycket stök i köket och en ugn som gör det mesta av jobbet. Vill du ha mer smak kan du smaksätta med lite chili. Servera gärna med en sallad.

Pastagratäng med tonfisk

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g pasta
  • 200 g tonfisk, i olja eller vatten
  • 65 g babyspenat
  • vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g pastasås med tomat och basilika
  • 2½ dl vatten
  • 250 g
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño
    Middagsmagi ostcrème jalapeño har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño

Instruktioner

  1. Häll av vätskan från tonfisken. Blanda alla ingredienser utom ostcrémen i en bunke (skölj ur burken med tomatsås med lite av vattnet). Krydda med salt och peppar.
  2. Häll allt i en ugnsform (ca 20 x 30 cm) och skeda över ostcrèmen. Sätt på ett lock eller folie.
  3. Grädda i ugnen på 200°C i ca 40 minuter tills pastan är genomkokt. Ta bort locket/foliet mot slutet av gräddningen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.