Fortsätt till innehållet
Snabblagad linsbolognese

Snabblagad linsbolognese

Med kokta linser på burk blir den här vegetariska bolognesen klar på en halvtimme. Chiliflakesen ger såsen en liten extra kick men går så klart att hoppa över för en mildare variant.

Snabblagad linsbolognese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • vitlöksklyftor
  • gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl matlagningsvin, vitt
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • ½ tsk chiliflakes
  • 3 dl röda linser, kokta (1 förpackning á ca 380 g)
  • 400 g spagetti
  • 1 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Fräs löken i olja mjuk i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt morötterna och vitlöken och fortsätt steka någon minut under omrörning tills de mjuknat något.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vin och kryddor. Skölj ur tomatburken med lite vatten och häll i grytan. Koka samman såsen ca 5 minuter. Häll av vätskan från linserna och tillsätt linserna. Låt sjuda ca 10 minuter, rör om då och då. Tillsätt crème fraiche och krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i saltat vatten.
  5. Servera pastan med såsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.