Fortsätt till innehållet
Snittar med skagenröra och löjrom

Snittar med skagenröra och löjrom

En elegant och lättlagad förrätt eller tilltugg som passar perfekt till fest, högtider och mingel.

Snittar med skagenröra och löjrom

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Skagenröra

  • 200 g handskalade räkor
  • ½ dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 0 kg salt (efter smak)
  • 0 kg peppar (efter smak)

Till servering

  • 0 kg kavring
  • 100 g röd stenbitsrom eller löjrom
  • 1 citron

Instruktioner

  1. Rör ihop majonnäs och crème fraiche i en skål. Vänd ner räkor, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt i 15–30 minuter för extra god smak.
  2. Stansa eller skär ut små rundlar av brödet. Rosta lätt i torr stekpanna eller ugn tills de får en krispig yta. Låt svalna.
  3. Lägg en generös klick skagenröra på varje brödbit. Toppa med löjrom och dekorera med en liten dillkvist.
  4. Servera direkt med citronklyftor vid sidan av.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.