Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderSkagenröra
- 200 g handskalade räkor
-
½ dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 dl majonnäs
- 1-2 msk färsk dill, finhackad
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 0 kg salt (efter smak)
- 0 kg peppar (efter smak)
Till servering
- 0 kg kavring
- 100 g röd stenbitsrom eller löjrom
- 1 citron
Dela recept
Instruktioner
- Rör ihop majonnäs och crème fraiche i en skål. Vänd ner räkor, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt i 15–30 minuter för extra god smak.
- Stansa eller skär ut små rundlar av brödet. Rosta lätt i torr stekpanna eller ugn tills de får en krispig yta. Låt svalna.
- Lägg en generös klick skagenröra på varje brödbit. Toppa med löjrom och dekorera med en liten dillkvist.
- Servera direkt med citronklyftor vid sidan av.
Till recepten
Dela recept