Fortsätt till innehållet
Somrig cheesecake med jordgubbar

Somrig cheesecake med jordgubbar

En klassisk cheesecake med jordgubbar, citron och vanilj blir en hit på sommarfesten. Gjord på laktosfria produkter och fint dekorerad med jordgubbar blir det en perfekt somrig efterrätt till många. Utmärkt till midsommar eller stundentmottagningen!

Somrig cheesecake med jordgubbar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kakbotten

  • 175 g havrekakor, t ex Digestive
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Fyllning


Instruktioner

  1. Smula havrekakorna fint och hacka chokladen i små bitar.
  2. Smält smöret och låt svalna något innan du blandar det med smulorna och chokladbitarna.
  3. Täck en form med löstagbar botten med bakplåtspapper (ca 24 cm Ø).
  4. Fyll formen med smuldeg i botten samt några centimeter upp på kanterna.
  5. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och vispa i ca 5 minuter med elvisp.
  6. Fördela fyllningen jämnt ovanpå smuldegen.
  7. Täck kakan med folie och placera i kylen i ca 4 timmar tills fyllningen har stelnat.
  8. Servera med bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.