Fortsätt till innehållet
Foodservice

Thaisoppa med fisk

Thaisoppa med fisk

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 600 g fisk (torsk, lax, kolja - blanda gärna)
  • 1 msk röd currypasta
  • röd chili, hackad
  • 1 msk ingefära, riven
  • vitlök, klyfta, riven
  • 8 dl vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 8 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde UHT Foodservice
    Valio Laktosfri vispgrädde kan användas i både matlagning, efterrätter och bakverk. Använd den i varm…
    Valio vispgrädde 1 l laktosfri
  • 2 dl
    Valio Laktosfri smetana Foodservice
    Valio smetana är en tjock syrad grädde med många användningsområden. Använd den istället för crème…
    Valio smetana 2 kg laktosfri
  • lime, skal och juice
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 500 g wokgrönsaker

Instruktioner

  1. Tärna fisken och ånga den i några minuter
  2. Bryn currypasta, chili, ingefära och vitlökTillsätt vatten och fiskbuljong. Låt sjuda i några minuter.
  3. Häll i grädde, smetana, limejuice och rivet skal. Lägg i wokgrönsakerna och låt koka upp.
  4. Tillsätt fisken innan servering, smaka av med salt och peppar.
  5. Garnerna med eller vänd i hackad koriander eller persilja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.