Fortsätt till innehållet
Vegansk Mac’n’cheese

Vegansk Mac’n’cheese

Få saker är så gott som krämigt stuvade makaroner. Lägg till riven ost som gör allt till en smältande mac'n'cheese. Här är beviset för att växtbaserad mat kan vara lika fantastisk comfort food som något annat. Du behöver bara riktigt bra alternativ till mjölk, grädde och ost och allt blir superenkelt.

Vegansk Mac’n’cheese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl makaroner
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl oddlygood® Barista havredryck glutenfri
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 150 g oddlygood® Veggie grated
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 krm muskotnöt, riven

Instruktioner

  1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner mjölet och rör till en slät massa. Vispa ner lite havredryck och havregrädde lite i taget till en slät sås. Låt puttra under ständig vispning tills stuvningen tjocknar ca 5 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten. Rör om tills den smälter.
  4. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  5. Vänd ner de kokta makaronerna i stuvningen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.