Fortsätt till innehållet
Vegansk tårtbotten

Vegansk tårtbotten

Denna tårtbotten passar för en vegansk kost och räddar även fester där en äggfri såväl som en mjölkfri tårta behövs.

Vegansk tårtbotten

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 1 dl olja t ex rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman alla ingredienser.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø)
  4. Grädda i ca 40 minuter. Låt svalna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.