Fortsätt till innehållet
Vegetarisk kantarellpasta

Vegetarisk kantarellpasta

En vegetarisk kantarellpasta med grönpeppar gör vardagen riktigt festlig. När kantarellerna är slut, eller för dyra går det bra med annan svamp. Toppa med riven ost och servera gärna med en sallad.

Vegetarisk kantarellpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl kantareller
  • 50 g gul lök
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 6⅔ dl spaghetti
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk grönpeppar
  • 5 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • ½ msk soja
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • ½ kruka timjan, färsk
  • ½ kruka persilja, färsk
  • 50 g riven ost

Instruktioner

  1. Rensa svampen. Skala och finhacka löken.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek svamp och lök i oljan i en stekpanna ca 10 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt vin, grönpeppar, matgrädde, fond och soja och koka i några minuter
  4. Smaka av med örterna, salt och peppar.
  5. Servera med nykokt pasta och toppa med riven ost!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.