Ingredienser

4 portioner

  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2   syrliga äpplen
  • 150 g Valio Eila® laktosfri crème fraiche
  • 2 msk florsocker

Kanel- & äppelbakelse

Beskrivning

Vad är godare en lite kylig dag än en rykande het och kvargmumsig kanel- och äppelbakelse? Dofterna som sprider sig i köket är kort och gott magiska. Så fram med förklädet – och börja baka. Vi lovar att du inte kommer att ångra dig.

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2   syrliga äpplen
  • 150 g Valio Eila® laktosfri crème fraiche
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

Deg

  1. Blanda kvargen och det rumsvarma smöret med en elvisp. Tillsätt en blandning av de torra ingredienserna. Blanda till en jämn deg. Forma degen till en tjock, rektangulär skiva. Klä in den i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangulär skiva på ett mjölat bakbord.

Fyllning

  1. Ringla hälften av honungen över skivan. Strö över hälften av sockret och kanelen. Tvätta äpplena. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i så tunna skivor som möjligt. Lägg ut skivorna i lodräta rader, delvis överlappande, på degen. Ringla resten av honungen över och strö över socker och kanel. Skär ut strimlor av degen i samma bredd som äppelskivorna. Rulla till snurror. Lägg snurrorna i pappers- eller aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 15–20 minuter.

Servering

  1. Servera avsvalnade med florsocker och vispad crème fraiche.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kanel- & äppelbakelse


Populära avdelningar