Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullar
- 25 g jäst, färsk
-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryckI Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 8 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk kardemumma, malen
- ¼ tsk salt
- 1 dl strösocker
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Jordnötsfyllningen
-
2 dl
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk sirap
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl jordgubbs- eller hallonsylt
- 100 g jordnötssmör
Dela recept
Instruktioner
Bullar
- Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 °C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt hälften av vetemjölet. Blanda väl och låt sedan vila ca 15 minuter.
- Tillsätt ägg, salt, kardemumma, socker och resten av mjölet. Skär smöret i kuber eller hyvla med en osthyvel och arbeta in smöret i omgångar i degen. Arbeta med degen ca 10 minuter i en köksmaskin tills degen är slät. För hand tar det något längre tid.
- Låt jäsa under bakduk tills dubbel storlek, cirka 45 minuter
- Forma degen till 14 släta bullar. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 1 timme till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225°C .
- Smält smöret och pensla bullarna. som är kvar och pensla bullarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.
- Dela bullarna så att du får ett lock. Gröp ur bullarna lite.
Jordnötsfyllning
- Vispa färskost och vaniljsocker. Tillsätt 1 dl grädde och vispa till en fluffig blandning.
- Vispa 1 dl grädde. Blanda försiktigt den vispade grädden och sirapen i den vispade färskostblandningen så att den får ett marmorliknande utseende. Ställ in i kylskåpet en stund.
- Halvera semlorna och sprita eller klicka på smeten samt sylten. Lägg på locket.
- Pudra semlorna med florsocker.
Till recepten
Dela recept