
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn170°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g potatis
- ½ tsk paprikapulver
- 2 msk majsstärkelse
- ½ tsk lökpulver
- 150 g ost, lagrad
- ½ tsk vitlökspulver
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg olja till fritering
Dela recept
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Mosa potatisen eller vispa den slät med en elvisp. Tillsätt majsstärkelse och kryddor, rör runt ordentligt. Salta och peppra.
- Finriv valfri lagrad ost.
- Forma mosade potatisen till runda bollar. Fyll varje boll med finriven ost. Försök att pressa potatisen med händerna så att det inte finns någon luft i.
- Fritera bollarna på 170-180°C i oljan tills de är gyllenbruna. Lägg dem på ett hushållspapper.
- Servera potatisbollarna varma med ketchup eller chilimajo!
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.