Napolitansk pizzadeg

Napolitansk pizzadeg

Napolitansk pizzadeg

I Italien behandlas pizza med särskild ömhet och kärlek, och de är kända för sin pizzadeg. Napolitansk pizzadeg görs i kyla och jäser långsamt, vilket gör degen extra smakfull. En klassisk napolitansk pizzabotten jäser långsamt, är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta.

4 Portioner
10 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

9 ½ dl
00-mjöl
3 ¾ dl
Kallt vatten
3 tsk
Salt
10 g
Jäst

Gör så här

  1. För napolitansk pizza, använd 00 mjöl istället för vetemjöl, som har den finaste malningsgraden som möjligt. Du hittar 00 mjöl i välsorterade mataffärer.
  2. Mät upp vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet.
  3. Tillsätt 125 g (ca 1 ½ - 2 dl) mjöl till jästen och vattnet, blanda tills mjölet är blött.
  4. Tillsätt resten av mjölet och knåda degen i 15 minuter med maskin eller 20 minuter för hand, tills degen är fast och jämn.
  5. Överför degen till en jäsbehållare som kan förslutas. Låt degen jäsa i 8 - 10 timmar på dragfri plats i 21 grader (rumstemperatur).
  6. Vänd ut degen på en plan yta och dela i fyra delar. Rulla bitarna till smidiga degbollar. Se till att inte lämna en krater på botten.
  7. Lägg över bollarna på en bricka och täck med plastfolie. Låt jäsa ytterligare i 4 - 6 timmar.
  8. Efter detta är degen redo att arbetas till pizzabottnar och fyllas.
  9. Autentisk napolitansk pizza bakas i en 450-graders öppen spis i bara en minut. Grädda pizzan i hemugnen vid konstant temperatur på en förvärmd plåt i minst 250 grader i ca 7 till 8 minuter. Du kan använda grilleffekt för att öka värmen i den övre delen av ugnen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.