
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g kycklingbröstfiléer, stora
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
-
2
Valio Middagsmagi Pastasås Smakrik OstMiddagsmagi pastasås Smakrik ost har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den…
- 100 g parmesan, riven
- 2 msk kycklingfond, koncentrerad
- 4 tsk oregano, torkad
- 500 g pasta, t ex fusilli
-
0 kg
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg färsk basilika
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och tärna löken och skala finhacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i en stor kastrull eller gryta med smör tills den får färg, ca 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Rör ner tomatpurén och stek ytterligare någon minut.
- Tillsätt de krossade tomaterna, pastasås, parmesanost, kycklingfond och oregano. Salta.
- Rör om ordentligt och tillsätt den okokta pastan samt 1 liter vatten. Låt koka 12-14 minuter tills pastan är al dente. Rör om då och då så att pastan inte bränner fast. Tillsätt 1-2 dl vatten mot slutet om grytan kokar torr. Smaka av med mer salt och peppar.
- Servera direkt med mer parmesanost och färsk basilika på toppen.
Till recepten
Dela recept