
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg potatis
- 2 gula lökar
-
5 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 2½ dl riven ost, gärna smakrik
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skiva potatisen och löken tunt.
- Blanda matgrädde, ost, salt och peppar i en bunke.
- Varva potatisen och löken i en smord form. Häll över gräddblandningen och toppa med osten.
- Grädda i ca 45 minuter tills potatisen är mjuk. Täck eventuellt med folie under gräddningen om gratängen får för mycket färg.
Till recepten
Dela recept