Fortsätt till innehållet
Potatisgratäng i form

Potatisgratäng i form

En klassisk potatisgratäng är alltid populärt och funkar både vid festligare tillfällen och när man vill förgylla vardagsmiddagen.

Potatisgratäng i form

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg potatis
  • gula lökar
  • 5 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 2½ dl riven ost, gärna smakrik
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatisen och löken tunt.
  3. Blanda matgrädde, ost, salt och peppar i en bunke.
  4. Varva potatisen och löken i en smord form. Häll över gräddblandningen och toppa med osten.
  5. Grädda i ca 45 minuter tills potatisen är mjuk. Täck eventuellt med folie under gräddningen om gratängen får för mycket färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.