Fortsätt till innehållet
Quinoa- och sötpotatissallad

Quinoa- och sötpotatissallad

Quinoa + chorizo + sötpotatis blir en lättlagad vardagsgryta med lite sting från korven. Servera den gärna med en god yoghurtsås och en fräsch sallad.

Quinoa- och sötpotatissallad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g chorizo-korv
  • morötter
  • 400 g sötpotatis
  • 3 dl vatten
  • ½  grönsaksbuljong, tärning
  • 2 dl quinoa
  • 2½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär korven i bitar. Skala och skär morötterna i bitar. Bryn korvarna och morötterna i en stor stekpanna eller gryta med lite fett. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Skala och riv sötpotatisen grovt.
  3. Koka upp vatten och buljong i stekpannan. Skölj quinoan i kallt vatten i en sil. Tillsätt quinoa och riven sötpotatis i stekpannan, låt koka under lock i 10 minuter.
  4. Tillsätt havregrädde och korv-morotsblandningen i quinoan och koka ca 10 minuter tills morötterna är mjuka.
  5. Rör ner spenaten och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  6. Lägg upp på tallrikar och ringla över en skvätt olivolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.