Quinoa- och sötpotatissallad

Quinoa- och sötpotatissallad

Quinoa- och sötpotatissallad

Quinoa- och sötpotatissallad

Prova en välsmakande rätt med smaker från Sydamerika. Det är lätt att förbereda i en gryta som passar såväl till vardags som till helgen. Rätten har lite hetta i sig tack vare chorizokorven.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

200 g
Chorizo-korv
200 g
Babymorötter
3 dl
Vatten
½ st
Buljongtärning
2 dl
Quinoa
400 g
Sötpotatis
2 ½ dl
1 msk
Ljus balsamvinäger
50 g
Babyspenat
1 msk
Olivolja

Gör så här

  1. Skär korven i bitar. Lägg korvarna och babymorötterna i en stor stekpanna eller gryta. Bryn, tillsätt eventuellt lite fett. Överför blandningen till en tallrik.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärning i pannan, värm tills det kokar. Skölj quinoan i ett durkslag under kallt, rinnande vatten. Tillsätt quinoa och riven sötpotatis till buljongen. Låt det koka under lock i 10 min.
  3. Tillsätt Oddlygood och korv-morotsblandningen. Koka i ca 10 min tills morötterna är mjuka.
  4. Smaksätt till sist med vinäger och tillsätt spenat. Avsluta portionerna med att ringla över en skvätt olivolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.