Fortsätt till innehållet

Saffransmuffins

Enkla att baka och snabba att äta upp! Är det inte precis vad man vill ha av en liten kaka? De här juliga muffinsarna blir extra goda med frosting på toppen. Garnera gärna lite extra med citronskal eller några lingon.

Saffransmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 0 kg några droppar citronsaft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Vispa ägg, smör, socker, vaniljpulver och saffran poröst.
  3. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och sikta eller vänd ner i smeten.
  4. Fördela smeten i ca 6 st muffinsformar.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt muffinsarna svalna innan du garnerar med glasyr.

Glasyr

  1. Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft i en bunke till en jämn glasyr.
  2. Späd om det behövs med ytterligare 1,5 msk vatten, lite i taget, tills glasyren är smidig.
  3. Ringla över muffinsarna när de svalnat helt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.