Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 ägg
-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl strösocker
- ½ tsk vaniljpulver, äkta
- 1 g saffran
-
½ dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryckI Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 3 msk vatten
- 0 kg några droppar citronsaft
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa ägg, smör, socker, vaniljpulver och saffran poröst.
- Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och sikta eller vänd ner i smeten.
- Fördela smeten i ca 6 st muffinsformar.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt muffinsarna svalna innan du garnerar med glasyr.
Glasyr
- Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft i en bunke till en jämn glasyr.
- Späd om det behövs med ytterligare 1,5 msk vatten, lite i taget, tills glasyren är smidig.
- Ringla över muffinsarna när de svalnat helt.
Till recepten
Dela recept