Fortsätt till innehållet
Våfflor med vispad grädde

Våfflor med vispad grädde

Frasiga våfflor som passar lika bra att servera som en lyxig frukost som lunch på helgen. De går hem hos både barn och vuxna. Toppas med vispad grädde och valfri favoritsylt eller färska bär!

Våfflor med vispad grädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  2. Vispa samman alla ingredienser utom vispgrädden i en bunke. Rör ner smöret.
  3. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn smort med smör, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
  4. Vispa grädden till önskad konsistens.
  5. Servera våfflorna varma med en klick vispad grädde och sylt eller färska bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.